sve kategorije

Početna>Vijesti>Vijesti iz tvrtke

Prijedlozi za održavanje rashladne centrifuge velike brzine

Vrijeme: 2022-01-24 Učitavanja: 1

1. Ako se staklena cijev razbije tijekom centrifugiranja zamrznute centrifuge velike brzine, ostatke u šupljini centrifuge i kućištu treba ukloniti, inače će se centrifuga oštetiti. Gornji dio šupljine može se premazati slojem vazelina, a ostaci se mogu lako ukloniti vazelinom nakon što se rotor pusti u rad nekoliko minuta.
2. Smrznuta centrifuga velike brzine može se dezinficirati uobičajenim dezinficijensom.
3. Nakon upotrebe stolne brze centrifuge za zamrzavanje, poklopac treba otvoriti, kondenziranu vodu obrisati, a zatim osušiti prirodnim putem; prije i nakon centrifugiranja, rotirajuća glava mora biti spuštena ili lagano podignuta okomito kako bi se izbjegao sudar s rotirajućom osovinom i samom rotirajućom glavom.
4. Za brzu rashladnu centrifugu treba koristiti neovisnu utičnicu kako bi se osigurala stabilnost napona; ako je napon korisnika nestabilan, mora biti spojen na regulirano napajanje kako bi se izbjeglo oštećenje brze zamrznute centrifuge; stolnu centrifugu treba postaviti na čvrstu, stabilnu i vodoravnu ploču stola, s određenim prostorom oko kućišta kako bi se održala dobra ventilacija.
5. Redovito koristite komprimirani zrak (usisavač) za uklanjanje prašine na hladnjaku na stražnjoj strani centrifuge.
6. Ako je rotirajuća glava korodirana i napukla, treba je odmah zamijeniti. Rotor, košara i čahura moraju se redovito održavati posebnim uljem za glaziranje kako bi se izbjegla korozija. Osovina, uho košare i ostali dijelovi moraju se podmazati uljem za podmazivanje.
7. Sigurnost operatera: rotirajuća glava treba biti fiksirana u točnom položaju, a vijak za pričvršćivanje treba biti zategnut. Provjerite ima li pukotina i korozije na rotirajućoj glavi i ostalom priboru te stanje kontakta žice za uzemljenje.
8. Koristite neutralno sredstvo za čišćenje, poput vode sa sapunom, za čišćenje prašine i ostataka uzoraka brze centrifuge za zamrzavanje, ali otrovne i radioaktivne tvari treba posebno tretirati. Stolni centrifugalni poklopac za hitne slučajeve velike brzine zamrzavanja: ako se poklopac ne može otvoriti, poklopac se može otvoriti ručno.
9. Nakon uporabe, rotor, kante i držač cijevi treba obrisati i staviti odvojeno.

+ 86-731-88137982 [e-pošta zaštićena]