sve kategorije

Početna>Vijesti>Vijesti iz tvrtke

Kada je kapilarna centrifuga hladna, niskobrzi se ne može pokrenuti: ulje za podmazivanje centrifuge se skrutne ili ulje za podmazivanje pokvari i suši se i lijepi.

Vrijeme: 2022-01-24 Učitavanja: 1

Kada je kapilarna centrifuga hladna, niskobrzi se ne može pokrenuti: ulje za podmazivanje centrifuge se skrutne ili ulje za podmazivanje pokvari i suši se i lijepi. U početku se centrifuga može ponovno rotirati uz pomoć ruke ili se nakon čišćenja može ponovno napuniti ulje. Vibracije centrifuge, buka, kvar: provjerite je li centrifuga neuravnotežena, olabavite matice za pričvršćivanje stroja. Ako ih ima, zategnite ga. Provjerite je li ležaj centrifuge oštećen ili savijen. Ako postoji, zamijenite ležaj.  

Provjerite deformaciju ili neispravan položaj vanjskog poklopca kapilarne centrifuge i prilagodite ga ako postoji. Pobuđivanje vibracija sustava centrifuge je: sustav motornog pogona, koš sita i pogreška obrade, ležaj i nosač, montaža neuravnoteženog vratila, stvaranje pukotina in vitro, voda u komori za lom, problemi uzrokovani kvarom visoke temperature, ozbiljni u visoko centrifugalnim, brza rotirajuća osovina nagib, vibracija, kada frekvencija vibracija prijeđe granicu, to će uzrokovati rezonanciju centrifuge cijelog sustava, što će dovesti do ozbiljnih nakon Stoga, bilo da se radi o centrifugi ili drugim centrifugama u procesu primjene, moramo platiti obratiti pozornost na vibracije centrifuge, jer ima veliki utjecaj na normalnu uporabu i sigurnost kapilarnih centrifuga.

U kružnom neinercijskom sustavu, inercijska sila kapilarne centrifuge je uvijek prema van, a ne postoji odgovarajuća unutrašnja sila. Kako bi se objekt zadržao relativno stacionarnim u neinercijskom sustavu, potrebne su druge sile za suprotstavljanje inercijskoj sili, kao što je sila povlačenja užeta, sila potpore vanjske stijenke i gravitacija masenog objekta. Zapravo, u svim neinercijalnim sustavima, inercijska sila može se stvoriti prema principu ekvivalencije. Njegov je smjer suprotan od akceleracije u neinercijskom okviru (u odnosu na akceleraciju inercijalnog sustava), a veličina je akceleracija pomnožena masom objekta. Na ovaj način, prikladno je baviti se ravnotežom sila u neinercijskom okviru, a ne tko stvarno djeluje takvom silom.  

Zbog nevjerojatne brzine kapilarne centrifuge, rotor nije fiksiran običnim kugličnim ležajem, već magnetskim ležajem. Magnetski ležajevi koriste magnetsko polje kako bi rotor uvijek bio u središtu zavojnice statora. Nema fizičkog kontakta između rotora i statora, što eliminira trenje, a zatim osigurava stabilnost ultra-velike brzine rada kapilarne centrifuge.  

Razlog zašto kapilarna centrifuga vibrira u procesu ubrzanja i usporavanja je taj što osim rezonancije, mislim da je promjena težišta tijekom ubrzanja i usporavanja također jedan aspekt, koji može biti povezan s rezonancijom. Kada je frekvencija vibracija bliska prirodnoj frekvenciji materijala, doći će do rezonancije. Prema teoriji vibracija, čvrsti objekt zapravo ima bezbroj prirodnih frekvencija. Kada su frekvencija vanjske pobude i prirodna frekvencija objekta blizu jedna drugoj. Kada je prirodna frekvencija ista, pojavit će se fenomen rezonancije. U ovom trenutku amplituda vibracije je posebno velika (amplituda), što je obično štetno. Što se tiče problema ravnoteže, radi se o problemu dinamičke ravnoteže, jer se središte mase objekta ne poklapa sa središtem rotacije, što rezultira ekscentricitetom, koji također izaziva vibracije, a spada u kategoriju teorije vibracija. Mislim da je gornji fenomen uzrokovan rezonancijom. Naravno, možda neće biti trima.

+ 86-731-88137982 [e-pošta zaštićena]