sve kategorije

Početna>Vijesti>Vijesti iz tvrtke

Zašto je centrifuga ultra kapaciteta tako skupa?

Vrijeme: 2022-01-24 Učitavanja: 2

Nedavno je kupac postavio nekoliko pitanja o rashladnoj centrifugi ultra kapaciteta. Što znači ultra kapacitet? Zašto tako skupo?

Uz ove probleme, želio bih vam dati dubinsko objašnjenje: prije svega trebamo poći od principa centrifuge. Princip rada centrifuge je da pokreće rotor da se okreće kroz motor, tako da koristi centrifugalnu silu za razdvajanje komponenti u tekućim i čvrstim česticama ili mješavini tekućine i tekućine. Tada je komponenta jezgre u motoru. Stoga, kada se kapacitet proširi, snaga se mora povećati. Ako se samo proširi kapacitet, tada brzina sigurno neće dostići standard, a centrifugalni učinak sigurno neće dostići standard. Štoviše, iz perspektive brzine, što je veći kapacitet, što je veća težina, to je veći otpor. Pogotovo kada se postigne određeni kapacitet i brzina dosegne granicu, još je teže povećati brzinu. Stoga je na ovom području potreban veliki tehnološki iskorak. Razlog zašto mnoge centrifuge ne mogu proizvesti hlađene centrifuge super velikog kapaciteta je taj što brzina ne može pratiti visoku ekvivalentnu vrijednost. Međutim, Xiangzhi centrifuga je napravila proboj u tom pogledu. Na primjer, kada kapacitet hlađene centrifuge super velikog kapaciteta dlm12l dosegne 6 × 2400 ml, brzina može doseći 4600 o/min, za što se može reći da dostiže međunarodnu naprednu razinu. Konačno, sa stajališta cijelog stroja, kada se poveća kapacitet i brzina, potrebno je nadograditi i odgovarajući drugi hardver, inače ne može zadovoljiti zahtjeve eksperimenta i zahtjeve sigurne uporabe.

Vidi se da trošak rashladne centrifuge ekstra velikog kapaciteta nije samo trošak rotora, već i cijena ostalih dijelova, pa cijena mora biti veća.

+ 86-731-88137982 [e-pošta zaštićena]